Днес някой пробвали е да подава болничен? Не мога да разбера проблем в сайта ли има или при мен нещо електронните сертификати се оплескаха. Ако може някой да провери този адрес при него работи ли: https://ebenefits.nssi.bg/iseodd/
При мен зарежда, но не ми дава да си избера "упълномощено лице".
Благодаря!
create, тази декларация в кой град се подава? Ако е в града в който желаем да се приемат болничните(а не по регистрация на фирмата), заедно с болничния ли може да се подаде или трябва предварително?
Ако  е променил мястото, или тр. възнаграждение, мисля че няма право да откаже, но нека и  по-знаещите да кажат.
Ако темата е за друг раздел, моля администратора да ме извини и да я премести.
За неподадени на време ГФО. Глобата е 2000 лв, може ли по някъв начин да се оспорва? Собственикът все още не се е явил никъде и не е подписвал актове или други, просто излиза като задължение към НАП в удостоверението за недължими данъци. И кви са тия глоби по 2000лв за няква глупост с която не е ощетил никой? :( То трябва да има санкция ама 2000лв,? Фирмата фалира ако ги плати. :(
Не е ясно от въпроса ти, "фирма ООД" която е теглила кредита и "фирма" която е издала фактура една и съща ли е. Преформулирай си въпроса, може и да отговори някой, много е не ясен.
в КТ чл. 348  ал.1
понеже и аз се разрових....
 :thumbup: да така е, сега проверих, така става като черпя информация  от "компетнтни" данъчни а не чета закона :(
Заличаването се прави в срок от 7 дни след дата на обявяването. А ако jeni4KA е подписала някъв договор е длъжна да се яви на определента дата за 1-ви работен ден, в противен случай работодателя има право да я гони за неизпълнение на служебните си задължения по установения ред. Трудовата книжка се попълва в деня на сключване на трудовия договор.
Зависи първия работодател как ще реагира, може да ти заличи трудовия договор, може и да та тръгне да те уволнява...